ÖZEL GÜVENLİK SINAVLARININ ZORLUK DERECESİ
Özel Güvenlik Kimlik kartı alacak personelin en çok merak ettiği özel güvenlik sınav soruları zor mu, kolay mı, çalışmadan geçebilir miyim, ne kadar çalışsam başarılı olabilirim yanıtını ararlar. Bazılarına çok kolay gelir bazı personele çok zor gelir.
Sınava giren kitle çok farklıdır. Yaş olarak seviye olarak farklı olan çok çeşitli personel aynı sınava girer. On sekiz yaşının ve ortaokulu ve üstü okulu bitirmiş farklı seviyedeki personel aynı sınava girdiğinden, zorluk seviyesi fazla farklılık göstermektedir.
Sınava girecek personelin bazısı öğrenci, bir kısmı bir işyerinde çalışan, ev kadını veya çalışmayan olabilmektedir. Sonuçta farklı karakter deki insanlar aynı sınava girerek başarılı olmak istediklerinden zorluk seviyesi kişiden kişiye değişmektedir.
Sınava girecek personel sınava girmek için Özel Güvenlik Eğitim Kurumuna kayıt yaptırması gerekir. Özel Güvenlik Eğitim Kurumlarında aynı dersler verilir. Dersler;
Özel güvenlik hukuku ve kişi hakları,
Güvenlik tedbirleri,
Güvenlik sistem ve cihazları,
Temel ilk yardım,
Yangın güvenliği ve tabii felaketlerde müdahale tarzı,
Etkili iletişim,
Kalabalık yönetimi,
Kişi koruma,
Uyuşturucu madde bilgileri,
Genel kollukla ilişkiler,
Silah bilgisi ve atış dersleri verilir.
Başarılı olmak için iyi hocaları olan eğitim kurumlarına başvurmak gereklidir. Her eğitim kurumu aynı eğitimi verir, aynı konular farklı hocalar tarafından anlatılır. İyi bir eğitim kurumunda alınan eğitim ile başarılı olma şansı artar.
Sınavda başarılı olmak için eğitim kurumunda eğitim alıp konuları anladıktan sonra eski çıkan soruları çözerek antrenman yapmak ve sorulan sorular hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir. Eski soruları çözdükçe bilgiler pekiştirilir.
Sınavlarda bazı sorular önemli olduğundan devamlı çıkmaktadır. En çok çıkan sorulara odaklanılmalıdır. Sorular iyi okunmalı bazı soruların cevapları mantık ve genel kültür ile bulunabilmektedir. Bazı cevap şıkları diğer cevap şıklarından farklı olması ile sırıtmaktadır. Sorular iyi okunmalı olmalı veya olmamalı gibi sonucundan ne istediği iyi anlaşılmalı, süre yeterli olduğundan tüm cevaplar okunduktan sonra doğru cevap işaretlenmelidir.
Sonuç olarak iyi bir eğitim kurumuna kayıt yaptıran, eski soruları çözen, en çok çıkan soruları öğrenen, soruları dikkatli okuyan, cevap şıklarını doğru yorumlayan, mantığını kullanan ve sınavda heyecan yapmayan personelin başarılı olur ve sınavı kazanır.